El Clos del Pastor acull dos muntatges de Portalblau

Aquest dissabte actua Anna Ferrer i diumenge Dafnis Balduz i Anna Borrego

La menorquina Anna Ferrer.

La menorquina Anna Ferrer. / PORTALBLAU

Emporda.info

Caterina Albert solia utilitzar el jardí del Clos del Pastor, a l’Escala, per fer tertúlies literàries amb les amigues. El pas del temps l’ha dut a sumar-se dins el llistat de patrimoni cultural del poble i a esdevenir escenari d’esdeveniments socials. Aquest és el cas del festival Portalblau que aquesta setmana hi fa parada amb dues propostes escèniques de caràcter poètic i essència delicada, que necessiten d’aquesta proximitat amb el públic.

Després d’haver gaudit amb la posada en escena de La infanticida amb Carme Callol i Rosa Vergés, al Molí de l’Escala, el festival proposava per aquest divendres, una nova adaptació que va més enllà d’una lectura dramatitzada per esdevenir un espectacle poètic de la mà de Rosa Vilanova amb les poetes Maria Callís Cabrera i Blanca Llum Vidal, però no podrà celebrar-se. Aquest espectacle es va haver d'anul·lar el passat dimecres 27 de juliol per indisposició d'una de les artistes.

L’endemà, dissabte, l’artista menorquina Anna Ferrer presenta al Festival Portalblau el seu nou projecte musical, Parenòstic, un espectacle cru i sofisticat que dirigeix El Niño de Elche, durant el qual l’artista balear posa en equilibri els seus dos universos: la tradició i la creació. Parenòstic és un projecte que no va lligat a cap disc i en què Ferrer reivindica precisament el directe. La meitat del repertori són temes propis i, l’altra meitat, cançons tradicionals, tonades de camp que s’han perdut. Els temes propis estan inspirats en el folklore i també en ranxeres, boleros i música llatinoamericana.

Diumenge, Dafnis Balduz i Anna Borrego presenten Amics, un viatge a través de l’amistat que neix de les ganes de trobar-se, d’abraçar-se, de sentir a prop aquelles persones que en algun moment de la vida vam decidir estimar. Cantant i actor, actor i cantant, es troben navegant per un riu d’humor, música i text, acompanyats per Joan Salvat Papasseït, Joaquín Sabina, Maria Mercè Marçal, Blaumut, Mario Benedetti, Tracy Chapman, Ramón Llull, Whitney Houston, Miquel Martí i Pol, Elton John, Rocío Jurado, Jaime Gil de Biedma, Lluís Llach, Raffaela Carrà, Federico García Lorca, entre altres. Tots els muntatges es fan a partir de les 9 del vespre.