Roses viu el «chanelazo» en una animada «Nochentera» per estrenar Sons del Món

Locomía, Chanel i Vicco han sigut els primers en actuar a l'escenari de la Ciutadella de Roses

Jordi Callol

Jordi Callol

Després d'un any, la Ciutadella de Roses ha tornat a viure una nit eminentment musical amb l'inici de la setzena edició de Sons del Món. I no ha sigut una nit qualsevol, ja que s'ha celebrat un triple concert molt eurovisiu.

La presentadora i creadora de contingut Xènia Casado va ser la mestra de cerimònies, conjuntament amb el productor altempordanès Maken Row, de les tres actuacions que van reunir un públic molt jove.

Els primers a saltar a l'escenari van ser els components de la mítica banda Locomía. Després de la seva màxima esplendor a finals dels anys 80 i inicis dels 90, ara estan vivint una nova onada d'èxit gràcies al documental sobre el grup de Movitar+.

Els d'Eivissa van començar cantant Imperium, tot saludant als assistents dient: «Quina meravella! És un plaer veure tanta gent guapa per metre quadrat». Durant la seva posada en escena no hi van faltar els típics grans ventalls que van anar movent mentre entonaven temes com Abanicaré, Turn Around o Locomia Reloaded. Ricky Arenas, un dels membres de l'actual Locomía, va acomiadar-se del festival rosinc expressant que «no volem marxar sense celebrar la vida» just abans que sonés Celebrating life.

A continuació, després d'uns minuts d'espera que van amenitzar els dos conductors de la nit, Chanel va fer embogir el públic des del primer moment que va trepitjar l'escenari. Crits, cartells, targetes de clubs de fans i plors van formar part de la rebuda que va rebre la d'Olesa de Montserrat per part dels seus seguidors. Aquest segon i breu concert va començar amb el tema P.M. i gairebé sense pausa va interpretar l'esperat Slomo, el tema que la va catapultar a la tercera posició a Eurovisió 2022.

Seguidament, la cantant va dedicar-se a llegir les diferents pancartes dels seus fans i, fins i tot, es va fotografiar amb alguns d'ells, això sí, sense baixar de l'escenari. Acompanyada pel seu equip de ball, va cantar Clavaito, «una pinzellada del seu pròxim disc» segons Chanel i que va ser la seva tercera i darrera cançó. En acabat, la cantant va emocionar-se donant les gràcies a un públic molt entregat.

Per tancar la nit, Vicco va aparèixer tot cantant Me muero por ti, precisament el que hi posava en un dels cartells d'una de les seves fans que es trobava a primera fila. L'alegria va desbordar-se per la Ciutadella amb un repertori que va barrejar temes propis, com Todo me da igual, i versions.

Quan s'apropava el final del concert inaugural, la cantant catalana va manifestar que «volia homenatjar a La Oreja de Van Gogh, per sentir-nos tots reis i reines» i així ho va fer tot fent sonar Pop.

Finalment, va arribar la cançó més esperada, Nochentera, el tema que va presentar a l'última edició del Benidorm Fest. Aquest èxit, amb milions de reproduccions, va fer que el públic assistent cantés a ple pulmó fins al darrer instant de la nit.

@emporda_info 🎼 Locomía, @Chanel Terrero i @Vicco brillen a l'estrena de Sons del Món 🎥 Jordi Callol #sonsdelmon #roses #ciutadelladeroses #emporda #prensaiberica @Prensa Ibérica ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà