Tito Jackson: «La clau de l’èxit és la dedicació a la música»

The Jacksons actuen aquest dissabte a Sons del Món, a Roses, que engega motors amb Vicco, Locomía, Chanel i Guitarricadelafuente

Els quatre germans Jacksons, en ple concert.

Els quatre germans Jacksons, en ple concert. / THEJACKSONS.LIVE

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

The Jacksons 5 és un nom mític de la música del segle XX. Tota una generació va créixer escoltant i ballant les seves cançons, algunes de les quals són ja immortals. Segons Tito Jackson, un dels components originaris d’aquella banda llegendària que va llançar al món a Michael Jackson, «la clau de l’èxit és la dedicació a la música, els assaigs, la pràctica». I allò que encara els manté dalt dels escenaris després de cinquanta anys, a ell i els seus germans Jermaine, Jackie i Marlon, és «veure els somriures en la cara del públic, cantar cançons que vols ballar i que el show t’emocioni». D’això en podran donar fidel testimoni aquells que assisteixin al concert que oferiran aquest dissabte a les 10 del vespre a Sons del Món, a la Ciutadella de Roses.

Segons avança Tito Jackson, en el concert no faltaran alguns dels grans èxits del grup originari com I want you back, ABC, I’ll be there, Dancing machine o Never can say goodbye, així com altres temes posteriors com Can you feel it, Heartbreak hotel o Blame it on the boogie. L’actuació també inclourà un tribut a Michael Jackson amb la interpretació de cançons seves i la projecció d’un vídeo històric de l’evolució del grup. Durant aquesta vetllada, ja al Village, el públic podrà deixar-se seduir amb la veu de la rosinca Melissa Sanley i, tot seguit, seguirà la festa amb el Dj resident Adrià Giner.

Sons del món, però, comença a caminar el dia abans, divendres, amb una triple actuació: Locomía, un grup que va revolucionar el pop i l’electropop als anys 80, Chanel, que va participar amb molt èxit a Eurovisión l’any passat, i, finalment, Vicco, autora de Nochentera, una de les cançons de l’estiu. El festival seguirà diumenge amb el jove cantautor Guitarricadelafuente, que presentarà el seu disc de debut La Cantera, una proposta íntima de pop que beu de la tradició i que experimenta amb sonoritats urbanes.