Segueix-nos a les xarxes socials:

Dolors Gibert mostra diversos indrets de la comarca al llibre 'Empordà, un ampli mosaic'

Dolors Gibert mostra diversos indrets de la comarca al llibre 'Empordà, un ampli mosaic'Gorbs

Empordà, un ampli mosaicés un recull fotogràfic amb el qual Dolors Gibert mostra diversos indrets de l'Empordà, molts d'ells poc coneguts. És l'altre Empordà. Més enllà de l'Empordà més turístic, o més de renom, majestuós i distingit, existeix un Empordà més quotidià, bucòlic i ben variat amb boscos, rius, estanys, muntanyes, mar... És una fisonomia que configura tot un mosaic ben divers i ric.

Aquest documental en format llibre (i un resum en un audiovisual), conté fotografies suggerents, bucòliques i creatives de la riquesa i la varietat social, econòmica, patrimonial, animal i paisatgística de l'Empordà bucòlic, poètic, inspirador i, alhora, quotidià. En aquest sentit, inclou diversos capítols: Activitat econòmica i social, Patrimoni històric, Indrets insòlits o singulars, Paisatges - entorn natural, Fauna salvatge i domèstica, Flora i vegetació i Pobles amb encant. Tots aquests capítols tenen una molt breu introducció en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), així com també els peus de foto.

L'Empordà, un ampli mosaic dóna a conèixer una pinzellada d'aquest altre Empordà plural i més desconegut a la resta del món. Un Empordà que s'ha de conèixer, valorar i preservar perquè determinats projectes econòmics i especulatius no malmetin més aquesta meravellosa i històrica comarca (filla d'un pastor i una sirena). I perquè continuï sent, entre altres aspectes, font d'inspiració artística i aixoplugui un mosaic farcit d'un patrimoni mediambiental, social, històric i artístic ben variat, arrelat i preuat.

Dolors Gibert Viñolas

Fotògrafa empordanesa, té una llarga i reconeguda trajectòria professional que l'ha portat a col·laborar amb diverses agències i editorials i exposar en diferents galeries i esdeveniments. Els seus treballs s'han publicat en revistes i llibres, i ha realitzat més d'una vuitantena d'exposicions per Catalunya, Estat espanyol i Europa. Tot i haver experimentat en modalitats variades, des de fa uns anys ha emfatitzat en els seus treballs documentals i de fotoperiodisme, sense deixar el retrat i d'altres gèneres fotogràfics. Ha obtingut diversos i prestigiosos premis i reconeixements.

Prem per veure més contingut per a tu