Empordà, un ampli mosaic és un recull fotogràfic amb el qual Dolors Gibert mostra diversos indrets de l'Empordà, molts d'ells poc coneguts. És l'altre Empordà. Més enllà de l'Empordà més turístic, o més de renom, majestuós i distingit, existeix un Empordà més quotidià, bucòlic i ben variat amb boscos, rius, estanys, muntanyes, mar... És una fisonomia que configura tot un mosaic ben divers i ric.

Aquest documental en format llibre (i un resum en un audiovisual), conté fotografies suggerents, bucòliques i creatives de la riquesa i la varietat social, econòmica, patrimonial, animal i paisatgística de l'Empordà bucòlic, poètic, inspirador i, alhora, quotidià. En aquest sentit, inclou diversos capítols: Activitat econòmica i social, Patrimoni històric, Indrets insòlits o singulars, Paisatges - entorn natural, Fauna salvatge i domèstica, Flora i vegetació i Pobles amb encant. Tots aquests capítols tenen una molt breu introducció en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), així com també els peus de foto.

L'Empordà, un ampli mosaic dóna a conèixer una pinzellada d'aquest altre Empordà plural i més desconegut a la resta del món. Un Empordà que s'ha de conèixer, valorar i preservar perquè determinats projectes econòmics i especulatius no malmetin més aquesta meravellosa i històrica comarca (filla d'un pastor i una sirena). I perquè continuï sent, entre altres aspectes, font d'inspiració artística i aixoplugui un mosaic farcit d'un patrimoni mediambiental, social, històric i artístic ben variat, arrelat i preuat.

Dolors Gibert Viñolas

Fotògrafa empordanesa, té una llarga i reconeguda trajectòria professional que l'ha portat a col·laborar amb diverses agències i editorials i exposar en diferents galeries i esdeveniments. Els seus treballs s'han publicat en revistes i llibres, i ha realitzat més d'una vuitantena d'exposicions per Catalunya, Estat espanyol i Europa. Tot i haver experimentat en modalitats variades, des de fa uns anys ha emfatitzat en els seus treballs documentals i de fotoperiodisme, sense deixar el retrat i d'altres gèneres fotogràfics. Ha obtingut diversos i prestigiosos premis i reconeixements.