Amb motiu del centenari del naixement del polític i pedagog figuerenc Josep Pallach, el Museu Memorial de l'Exili, a la Jonquera, li dedica una jornada d'homenatge. Sota el títol 'Josep Pallach, un magisteri. Política i pedagogia' es fa aquest dissabte al matí de forma presencial, encara que també es podrà seguir a través del canal de YouTube del centre museístic.

L'alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consorci del Mume, Sònia Martínez, serà l'encarregada d'obrir la jornada a partir de les 11 del matí. Li donarà pas a la directora-general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech, que ha confirmat la seva presència a la jornada que obrirà Salomó Marquès, professor emèrit d'Història de l'Educació (UdG), parlant sobre Pallach i les seves aportacions a la pedagogia catalana. Tot seguit, Joaquim Nadal, professor emèrit d'Història Contemporània de la Universitat de Girona i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, comentarà un altre vessant de Pallach: socialdemocràcia al final de l'exili.

Per cloure aquesta jornada d'homenatge, està prevista la projecció del documental Memòries de l'exili: Teresa Juvé (2018) signat per Enric Asensio, coproduït entre la Fundació Paco Candel i la Fundació Josep Pallach.

Malgrat que es pot assistir a les jornades de forma presencial, l'aforament és limitat, però cal inscriure's prèviament a info@museuexili.cat. Durant l'acte es garantiran les distàncies de seguretat així com l'obligació de dur la mascareta posada.