Joan Vehí i Serinyana, reconegut fuster i fotògraf de Cadaqués, ha mort aquest dilluns a 90 anys. Va néixer a la vila marinera del cap de Creus el 30 de maig de 1929. Durant tota la seva vida va combinar les seves dues grans passions, la fusteria en la branca artesanal de l'ebenisteria i la fotografia. Ambdues activitats el van dur a ser un dels col·laboradors més fidels de Salvador Dalí i Gala, per als quals va executar nombrosos treballs. Com a fotògraf va retratar l'evolució de Cadaqués i de l'Empordà, a més de fer un seguiment continuat de la vida daliniana.

Autor de nombrosos llibres i protagonista d'exposicions, va crear una fundació privada fa pocs anys per a garantir la continuïtat d'una impagable col·lecció formada per més de 100.000 fotografies, 600 càmeres i 600 plaques de vidre.

La historiadora de l'art Mariona Seguranyes, lamentava aquesta tarda la seva mort a més de destacar que "Joan Vehí fou molt més que el fuster de Dalí, va crear objectes amb aquest noble material seguint les seves indicacions, i és des d'aquest punt de vista que cal considerar-lo el darrer col·laborador del geni empordanès que quedava viu. A més fou cronista fotogràfic tant del pintor com de tota la comunitat de Cadaqués. El seu llegat és el seu arxiu fotogràfic molt rellevant per tenir una visió històrica de l'Empordà i la seva col·laboració amb Dalí present amb molts objectes de la casa de Portlligat".

Un dels primers empordanesos a donar a conèixer l'òbit ha estat el també fotògraf Francesc Guillamet, amb qui l'unia una forta amistat. El cadaquesenc Pere Maset, col·laborador de Joan Vehí, s'ha mostrat consternat "per la pèrdua d'un bon amic".