Els alumnes de l'escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla van iniciar el curs 2019-2020 amb una frase de David Lynch: «L'art no canvia res, l'art et canvia a tu». Cada curs escolar treballen un projecte interdisciplinari diferent, enguany són Les Arts.

Amb aquest projecte els alumnes podran reforçar i potenciar la seva creativitat i imaginació, així com expressar emocions, sentiments i sensacions. Cada aula porta per nom una disciplina artística, així hi ha la pintura, l'escultura, l'arquitectura, el cinema, la fotografia, la il·lustració, la música, la dansa i el teatre. D'aquesta manera poden aprofundir i conèixer millor diferents camps artístics, ja que l'art abasta una àmplia gamma d'activitats.

La darrera setmana de març, durant la celebració de la Setmana Cultural i amb l'ajuda de mestres, famílies i ajuntament, es portaran a terme una gran varietat d'activitats al centre que giraran entorn a aquest tema. Tot i això, aquest projecte es va treballant durant tot el curs a les classes lectives i a través de diferents celebracions escolars.

La directora del centre, Vero Romero, explica com «l'art és una font de coneixement, que ens acosta a la nostra cultura. És una eina, una forma de mirar, una obligació de sortir del llibre de text i esprémer el cervell per encaixar els diferents continguts en altres situacions de la vida».

L'objectiu d'aquest projecte «és la millora dels aprenentatges, tant instrumentals com no; l'augment del pensament crític, la creativitat i la flexibilitat a l'hora de trobar solucions als problemes que sorgeixen; parlar en públic, exposar objectes, processos i intencions; compartir treball en equip des d'edats primerenques. En definitiva, representa un munt d'aprenentatges i valors que els alumnes de l'escola de Vilamalla no es volen perdre».