17 de octubre de 2019
17.10.2019
Roses

El Festivalet de Roses estrena les «Postres del Sol»

La iniciativa, on actuarà Roger Mas, Marion Harper i Cala Vento, es fa el 9 al 10 de novembre

17.10.2019 | 12:51
El regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens

El Festivalet de Roses, que es fa enguany els dies 9 i 10 del novembre, estrena en aquesta nova edició la proposta gastronòmica «Les Postres del Sol» en la qual participen tres establiments i on el preu de les postres delicatesen coincideix amb l'hora de l'última posta de sol del certamen: 5,33 euros. El Festivalet vol ser una de les propostes més singulars de música en directe que es fan a Catalunya i que es caracteritza per celebrar concerts minimalistes de música indie i electrònica sobre la sorra de la platja de la Badia de Roses durant la posta de sol. Aquestes propostes musicals es complementen amb una selecció de gastronomia local, ja sigui en format de tastets, en format de menús gastronòmics.

Durant la presentació del Festivalet, duta a terme aquest dijous al matí, Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica de Roses, ha explicat que «el Festivalet té la voluntat de promocionar Roses fora de la temporada d'estiu adaptant-se a les necessitats dels empresaris locals per tal que els visitants trobin al·licients per venir».

El Festivalet de Roses, com es habitual, dividirà l'acció en dues ubicacions, als matins, a l'anomenat «l'Escenari Festivalet», situat a la Platja de les Botxes (just davant de l'Oficina de Turisme); i a les tardes, a «l'Escenari del Sol», a la platja de la Perola.

El cap de cartell d'enguany és Roger Mas. El cantautor solsonès presentarà, embolcallat per la posta de sol, les seves cançons més emblemàtiques i poemes que ha musicat d'altres autors compartint històries d'anhels i enyorances.El cantautor Roger Mas.

Un altre nom propi és Marion Harper, una de les veus amb més força de l'escena indie en anglès a Catalunya que farà (dissabte a les 16.30 h) un repàs als seus dos discos, «Cotton Candy» i «Hydrangea», on combina el caràcter amb la dolçor.


La proposta energètica i ballable arribarà la tarda de dissabte (18h) amb Cala Vento, un duet empordanès format per Joan y Aleix, que només amb guitarra, bateria i veu, proposen una catarsis sonora que fluctua entre el rock i l'intimisme.El duet empordanès, Cala Vento.

Dos concerts ideals per fer el vermut a peu de platja seran els que dissabte i diumenge a les 12.30h es faran a la Platja de les Botxes; dissabte, amb la vigatana Carla Serrat, que mostrarà la seva elegant proposta de synthpop analògic; i diumenge, amb el duet format per Marcel Lázara i Júlia Arrey i el seu chill-out on exploren sonoritats mestisses a base d'objectes quotidians.

Pel que fa a la proposta gastronòmica es composa, tant dissabte com diumenge, del Pica-Tasta, uns tastets gastronòmics a la Platja de les Botxes (d'11.30 a 14h) per gaudir de vuit restauradors i vinaters locals; del Menú del Festivalet, en el qual hi participaran dotze de restaurants escampats per tota la vila durant els dies del certamen amb menús específics que van dels 14 als 37 euros; i com a novetat, amb la proposta Les Postres del Sol en el qual participen tres establiments i on el preu de les postres delicatesen coincideix amb l'hora de l'última posta de sol del certamen: 5,33 euros.

A més, el Festivalet proposa un seguit d'activitats paral·leles que es duran a terme els dies previs; com el Concurs de Pintura Ràpida de la Posta de Sol de Roses el 26 d'octubre; el Recital de Poesia durant la Posta de Sol '36 + 1' a càrrec de Ricard Creus l'1 de novembre (17h) al Castell de la Trinitat; la Visita a la nova museïtzació del Castell de la Trinitat el 2 de novembre (17h); l'excursió a peu Posta de Sol des dels Sinols el 2 de novembre; el Concert meditatiu amb sons harmònics d'Edgar Tarrés i degustació de té el 3 de novembre (16.30h) al Castell de la Trinitat; i les classes de tai-xi el 3, 9 i 10 de novembre a la platja de la Perola.

També recordar-vos que des del passat 9 d'octubre es pot participar al Concurs d'Instagram del Festivalet amb les etiquetes #postadesolroses i #visitroses a http://www.instagram.com/festivaletroses. Teniu les bases completes a www.festivaletroses.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook