Amb una dilatada carrera professional com a ballarina des de l'any 1992, Pilar Sánchez funda la companyia Suraima l'any 1998. Desenvolupa la seva carrera en l'àmbit nacional i internacional i el 2016 obre el seu propi centre, Escola Pilar Sánchez, a Figueres. A partir d'ara els seus alumnes podran obtenir la certificació EFA (Escola de Flamenc d'Andalusia) de formació professional. En aquesta entrevista ens en parla.

Oferir l'acreditació de delegació oficial de l'Escola de Flamenc d'Andalusia, què comporta?

A finals de novembre van nomenar la nostra escola seu i delegació oficial de l'Escola de Flamenc d'Andalusia (EFA). És una entitat de referència per al flamenc amb projecció nacional i internacional. Gràcies a aquest nomenament, la nostra escola podrà oferir de manera exclusiva a la província de Girona, a tot l'alumnat que ho desitgi, una formació professional certificada per l'única entitat homologada per aquesta disciplina a nivell nacional. L'Escola de Flamenc d'Andalusia oferirà als alumnes de l'Escola de Dansa i Música Pilar Sánchez, de la mateixa manera que ho fa en altres centres de Dansa de tot el món, un ensenyament reglat i certificat a través de plans docents homologats pel servei estatal d'ocupació.

Quin projecte té el centre?

És el de facilitar als alumnes que vulguin formar-se a nivell professional totes les eines necessàries per fer-ho possible, sense tenir la necessitat d'anar a diversos centres a la vegada. A la nostra escola disposem de classes (per a tots els nivells i edats) de dansa estilitzada, flamenc, sevillanes, ballet clàssic dansa urbana, salsa, bachata, tècnica corporal de ritmes llatins, cant (individual i grupal) i teatre musical. Com a novetat per a aquest any proposem FlamencoFit: una modalitat nova que està tenint molt d'èxit a tot el món. És la combinació de passos de flamenc i música amb passos de fitnes per posar-te en forma fent el que t'agrada més.

Oferiu horaris flexibles?

Les classes són de dilluns a divendres de les 16 fins a les 22.30h. Realitzem tallers i intensius de cap de setmana amb professors i balladors de renom. Recentment el bailaor Far­ruquito ens va oferir una classe magistral al centre i convidarem altres figures del món del flamenc properament.

Un bon equip garanteix l'èxit?

L'equip és fonamental en qualsevol centre, nosaltres tenim la gran sort d'estar envoltats de grans professionals. Per a flamenc contemporani i flamenc avançat-professional, tenim Iván Góngora, ??figura imprescindible del flamenc actual i director de la Companyia Flamenca Iván Góngora. Per a flamenc avançat-mitjà i dansa estilitzada tenim Estefania Her­rera, llicenciada pel conservatori de dansa de Granada, amb una àmplia trajectòria en el món del flamenc, la qual ha treballat en l'àmbit nacional i internacional. Jo mateixa imparteixo flamenc mitjà-iniciació-infantil-sevillanes, dansa creativa i com a novetat FlamencoFit.

Quins avantatges més té l'alumnat?

L'escola disposa de la Company­ia Suraima, amb una gran oferta laboral per als alumnes que volen dedicar-se al flamenc professionalment. Alguns ja en formen part. Com a novetat aquest any també disposarà d'una companyia de música i cant per donar sortida laboral als alumnes de cant amb la professora Mariel d'Avanzo.