El personatge més famós de Disney, Mickey Mouse, compleix 90 anys aquest dissabte 18 de novembre. El seu aniversari ha fet que en tot el món s'estiguin duent a terme una gran varietat d'iniciatives, a més la cadena Disney Channel emterà una programació especial sobre el protagonista de més de 100 curts animats. A continuació, 10 curiositats sobre Mickey Mouse:

1. El 18 de novembre de 1928 es va estrenar 'Steam Willie' al Colony Theatre de Nova York i es va convertir en el primer curtmetratge que va combinar la música i el so.

2. El famós ratolí va ser el primer personatge llicenciat de Disney el 1929. Va aparèixer en una llibreta i a partir de llavors la seva imatge ha sortit en múltiples formats de centenars de productes.

3. Walt Disney va rebre un premi especial de l'Acadèmia de Cinema, gràcies a la creació de Mickey Mouse.

4. Va ser creat en un viatge de tren de Walt Disney i el seu nom inicial va ser Mortimer, però el va canviar perquè la seva dona l'hi va demanar.

5. El 1955 es van començar a veure els primers barrets amb orelles de Mickey.

6. Molts artistes famosos van incloure el ratolí en les seves obres com Andy Warhol, John Fawcet i Roy Lichestein.

7. L'any 1978, el rosegador va aconseguir ser el primer personatge animat en obtenir una estrella al Passeig de la Fama d'Hollywood.

8. Els guants blancs de Mickey van començar a formar part de la seva vestimenta després de l'estrena del curtmetratge 'The Opry House' perquè en ser el seu cos de color negre li servia per distingir seves mans.

9. El ratolí apareix com a soldat a la guerra al seu quart curtmetratge, cosa força estranya i poc habitual en aquest personatge.

10. Actualment, Mickey Mouse inspira moltes persones i l'utilitzen en tot tipus de productes. Aquest ratolí mai passarà de moda, de fet, marques com Zara, Bershka, Mango, Pull & Bear segueixen traient col·leccions inspirades en ell.