Segueix-nos a les xarxes socials:

Pau

Sánchez Santiago instal·la una escultura en un hotel de Pau

'Caps al vent', de 4 metres d'alçada, és la darrera creació pública que presenta aquest artista rosinc

Sánchez Santiago instal·la una escultura en un hotel de PauEMPORDA.INFO

'Caps al vent' és la darrera creació que presenta públicament l´artista Sánchez Santiago. Es tracta d´una gran escultura de ferro corten, de 4 metres d´alçada i 1,40 d´amplada, ubicada a l´entrada de l´Hotel Mas Lazuli de Pau, que representa dos perfils d´una cara a descobrir. "Ha estat un treball amb què he disfrutat molt", reconeix l´artista rosinc, per a qui aquesta obra suposa quelcom més. Amb ella tanca una etapa d´exhibició pública d´obra ja que, a partir d´aquest 1 de gener i durant una dècada, tota la seva producció serà comprada per un sol col·lecionista de Dubai.

L´escultura no és la tècnica amb la qual més s´identifica Sánchez Santiago. "Jo em considero més pintor però, de tant en tant, també m´agrada sortir del que faig habitualment", reconeix. Potser per això aquest encàrrec dels responsables de l´hotel el va engrescar tant. "Tenien clar que volien una peça de gran format i, després de parlar-hi, els vaig presentar algunes idees", explica. Idees que es van anar concretant i que, fins i tot, va plasmar, a mida natural, sobre paper. Així li ho presentà a la ferreria Empordà de Pont de Molins, que ha donat forma a l´obra. L´artista en destaca els delicats acabats, "treballats com si fossin un moble".

Experimentar amb la matèria

El fet que l´escultura, que pesa una tona, s´ubiqui en un espai tan proper a casa seva -ell viu a Roses- també el satisfà. En aquest sentit, és la primera escultura que instal·la a Pau. Ara, Sánchez Santiago ja ha començat a treballar en altres projectes, "a experimentar dins la matèria". Ho farà tant a Dubai com a Roses perquè reconeix ser "un pintor molt marcat per la Mediterrània".

Prem per veure més contingut per a tu