Salvador Coll ha estat flabiolaire de la Flama des del 1984. Ara amb l'inici de la nova temporada, ha deixat la formació per dedicar-se més a la vida familiar. "El fet de deixar-la no ha estat una decisió fàcil, però de vegades has de pendre el camí que et sembla que et convé més en aquell moment. A mi m'agrada molt anar a tocar, i segur que faré algun "bolo". Estaré vinculat amb la música perquè ho porto dins, però d'una altra manera, combinant-m'ho amb la vida familiar"- explica el músic.

Va accedir a la Flama substituint Monti Galdón que havia estat la primera flabiolaire de la cobla que va fundar a Santa Coloma de Farners el mestre Josep Carbó.

Va escollir el flabiol, i aquest ha estat sempre el seu instrument. Explica que recorda al mestre Carbó "sempre amb el cigar als llavis, caminant amunt i avall de lloc on fèiem sardanes; sempre atent a la cobla. Si fèiem alguna nota fora de lloc, ens mirava volent dir.. què feu!!

Erem molt joves, i jo a les primeres actuacions estava molt nerviós".

Del seu instrument, el flabiol en destaca el fet que ha estat molt important l'empenta donada per Jordi León amb els mètodes d'estudi i aprenentatge "que li ha comportat molt temps i maldecaps editar-los. A més, la manera de tocar el flabiol, sistema conservatori, ha fet que aquest petit instrument sigui valorat i respectat amb els altres instruments, ja no de la cobla, sinó de l'orquestra en general.

Coll destaca la tasca feta pel mestre Josep Cassú els darrers anys al capdavant de la Flama "ha estat un gran guia musical per la cobla. El seu coneixement i experiència de la cobla han donat a la Flama una gran seriositat i respecte a l'hora d'interpetar".

Abans d'entrar a la Flama Salvador Coll va pertànyer al cor Els Cantaires de Farners i de la mà del mestre Carbó va començar els estudis de flabiol "sense saber res de música", diu ell mateix. Quan va morir el mestre Carbó Coll es va encarregar de la direcció del cor. Ha fet estudis als Conservatoris de Girona i Barcelona, també al Liceu essent alumne de Jordi León.