Segueix-nos a les xarxes socials:

Educació

L’escola Amistat de Figueres genera consciència per evitar els abusos sexuals

 S'ha realitzat una formació impulsada per l’associació Vicki Bernadet

L’escola Amistat de Figueres genera consciència per evitar els abusos sexualsEscola Amistat

L’alumnat de 4t i 6è de l’escola Amistat de Figueres ha realitzat una formació impulsada per l’associació Vicki Bernadet per a treballar la prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i el seu entorn de confiança. La sessió va tenir lloc el 12 de gener, quan, a través de contes i activitats didàctiques, els infants van poder aprendre què són els abusos sexuals i com actuar en cas de patir-los.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta formació era el de trencar el “cercle de silenci” perquè les víctimes deixin d’avergonyir-se, de sentir-se culpables, trobin la força suficient per demanar ajuda i perquè se’n pugui parlar sense secretismes ni tabús. “La voluntat és caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals", expliquen des de l'escola.

Val a dir que la formació està lligada amb el Club dels Valents del model dialògic de convivència de l’escola. I és que el centre es reivindica com un espai segur i protegit d’agressions. "Per això es denuncia sempre qualsevol agressió, s’aïlla a l’agressor i s’ajuda a la víctima", apunten. 

Prem per veure més contingut per a tu