Portbou augmenta un 9,15% el pressupost per potenciar els serveis bàsics i la seguretat

També destaca l’augment de les aportacions d’altres organismes cap a l’Ajuntament, que és un 14,06% major que a l’exercici anterior

Ple d'aprovació del pressupost.

Ple d'aprovació del pressupost. / Ajuntament de Portbou

Emporda.info

Portbou ha aprovat el pressupost pel 2024. Uns comptes que han augmentat un 9,15%, passant d’1.923.825 euros a 2.099.840 euros. Destaca l’augment de les partides referides als serveis bàsics, a la seguretat, al manteniment i millora de la via pública i, finalment, als equipaments municipals. “La incorporació de dos vigilants municipals durant tot l’any al municipi, la renovació de parcs infantils a la vila i la redacció de múltiples projectes de transformació per al municipi són alguns dels aspectes més destacables del pressupost”, segons l'alcalde, Gael Rodríguez 

També destaca l’augment de les aportacions d’altres organismes cap a l’Ajuntament, que és un 14,06% major que a l’exercici anterior, situant-se als 627.240 euros. Així mateix, des del govern també asseguren que serà un pressupost que creixerà un cop es fixi definitivament l’augment de la contribució de l’Estat als municipis, així com per la percepció de diferents subvencions acordades amb diferents organismes les quals sumen prop de 360.000 euros.

L’alcalde destaca que "aquest es tracta d’un pressupost molt ambiciós que simbolitza que Portbou ha posat la sisena marxa".

El pressupost es va aprovar amb els sis vots favorables de l’equip de govern socialista i dues abstencions dels regidors de junts.