ADRINOC durà a terme actuacions d’adaptació al canvi climàtic a l'Alt Empordà

L’Associació de desenvolupament rural forma part del projecte europeu Life eCOadapt50, liderat per la Diputació de Barcelona, i en el que participen 24 entitats de Catalunya

L'objectiu és realitzar accions dins de quatre àmbits especialment vulnerables com són l’agroramader, el forestal, el pesquer i el turístic

Vaques pasturant, en una imatge d'arxiu.

Vaques pasturant, en una imatge d'arxiu. / ACN

Empordà

Empordà

ADRINOC, l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, ha entrat a formar part del projecte europeu Life eCOadapt50, una iniciativa que té com a principal objectiu realitzar accions d’adaptació al canvi climàtic dins de quatre àmbits especialment vulnerables com són l’agroramader, el forestal, el pesquer i el turístic. El territori d’actuació de l'entiat engloba 83 municipis de 6 comarques diferents, una de les quals és l'Alt Empordà. Les altres són la Garrotxa, Osona, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany.

ADRINOC és una entitat que té com a objectiu treballar per promoure el desenvolupament rural. Per fer-ho, lidera i participa de diversos projectes que responen a les necessitats del territori i que volen generar-hi un impacte positiu. Seguint aquesta premissa, l’associació s'ha adherit a aquest projecte que està coordinat per l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, té una durada de 8 anys i compta amb la participació de 24 entitats d’arreu de Catalunya.

500.000 euros per a implementar accions

El projecte Life eCOadapt50 compta amb un pressupost global de 19 milions d’euros, cofinançat en un 60% pel programa Life de la Comissió Europea i en un 40% pels 24 socis públics i privats que en formen part. En el cas d’ADRINOC es disposa d’un pressupost total de 520.000 euros per a implementar les accions que es considerin necessàries al llarg dels 8 anys de projecte.

A nivell d’impacte sobre el territori el Life eCoadapt50 preveu dur a terme, fins al 2030, un mínim de 76 actuacions dins els 4 àmbits d’intervenció en 19 espais de Catalunya, que representen el 60% de la superfície catalana (prop de 19.400 km2) i impliquen un terç de la seva població, més de 900.000 habitants.