ERC alerta que l'Ajuntament de Vilafant hauria contractat una empresa amb la qual un regidor tindria un vincle laboral

La formació ha denunciat un possible cas de "conflicte d'interès" per part del tercer tinent d'alcaldia, Víctor Grau (PSC), i ha demanat que Secretaria-Intervenció investigui el cas

L'empresa amb la qual, suposadament, Grau té relació és la que es va encarregar de la sonorització i il·luminació del Vilafant Fest 2023

El darrer ple municipal de Vilafant es va celebrar el 22 de novembre.

El darrer ple municipal de Vilafant es va celebrar el 22 de novembre. / Ajuntament de Vilafant

Josep López Navarro

Josep López Navarro

ERC Vilafant ha alertat que l'Ajuntament podria haver contractat els serveis d'una empresa amb la qual el regidor i tercer tinent d'alcalde Víctor Grau (PSC) tindria un vincle laboral. La formació ha denunciat que s'estaria davant d'un "conflicte d'interès" i, per això, ha demanat que Secretaria-Intervenció investigui el cas.

Segons va explicar el portaveu republicà, Sergi Palomeras, en el ple municipal d'aquest dimecres, el grup va detectar que el 6 de setembre, en junta de govern, "es va fer un contracte a l'empresa Larry's per la sonorització i il·luminació del Vilafant Fest 2023 per un valor de 3.379 euros. Finalment, però, aquesta no va ser l'empresa que va prestar el servei, sinó que va ser Perspective Events", que és amb qui Grau tindria una relació laboral. "Com a membre de la junta, no hauria de poder votar a favor de contractar una empresa amb la qual té una vinculació laboral. En tot cas, hauria d'haver-se abstingut de participar", va dir Palomeras.

Així mateix, el portaveu d'ERC va demanar explicacions de per què, finalment, es va canviar l'empresa que va prestar el servei. Grau, però, el va rebatre, argumentant que Larrys és una cooperativa de diverses empreses de so, i que aquesta va ser qui va subcontractar Perspective Events, segons sembla per instal·lar una pantalla, tot i que després no ho va saber aclarir. "Ho desconec, nosaltres vam contractar Larrys", va dir el tercer tinent d'alcalde, que no va ni afirmar ni negar si té algun vincle laboral amb Perspective Events.

Tanmateix, el socialista va considerar que són els serveis tècnics qui ha de determinar si s'ha comès una infracció. "Jo no tinc cap mena de relació amb l'empresa Larrys. No crec que hi hagi cap conflicte d'interès", va subratllar. Al mateix temps, Palomeras va recordar que el Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament determina l'obligació dels regidors de vetllar perquè si hi ha indicis de conflicte d'interès, es posin en coneixement per tal que el cas es pugui avaluar.