El Festival Castell de Peralada i el Uain de l'Escala, premiats als Wine Challenge Awards a Madrid

Han rebut els guardons "Millor iniciativa de promoció" i "Millor bar de vins alternatiu", respectivament

La gala es va celebrar aquest dilluns 6 de novembre a l'Hotel NH Collection Madrid Eurobuilding

Fotografia de tots els premiats.

Fotografia de tots els premiats.

Representació altempordanesa als Wine Challenge Awards a Madrid, "els premis més prestigiosos de la indústria del vi". D'una banda, el Festival Castell de Peralada ha rebut el guardó "Millor iniciativa de promoció", una categoria que distingeix "aquelles accions, jornades, tasts i experiències que ajudin a divulgar i promocionar la cultura del vi". Competia contra la campanya Perro Verde de Hola Gatos i el Concierto American Friends de La Rioja Festival.

Per la seva banda, el Uain Bar&Store de l'Escala, ha estat premiat com a "Millor bar de vins alternatiu". En aquest cas, competia amb el Cork Bar de Bilbao i el MalaUva WIne Bar de Vigo. L'any passat l'establiment ja va estar nominat a la mateixa categoria, però el premi va ser concedit al Amontillado Wine Bar & Tienda de Saragossa, finalment.

Cal destacar que altres establiments gironins també estaven nominats en els Wine Challenge Awards a Madrid.

La gala de la VIII edició dels premis, es va celebrar aquest dilluns 6 de novembre a l'Hotel NH Collection Madrid Eurobuilding. Allà es van donar a conèixer els 24 professionals guardonats, així com els 5 Premis IWC UK que reconeixen propostes espanyoles.

El premi a "Millor Bar de Vins Alternatiu"

El premi a "Millor bar de vins alternatiu" / Cedida

Aquest any el jurat d'experts estava presidit pel Master of Wine Pedro Ballesteros i format per Ferrán Centelles (exsommelier d'El Bulli i crític per a Espanya de Jancis Robinson), Juancho Asenjo (periodista especialitzat en vi), José Luis Benítez (Director General de la Federació Espanyola del Vi-FEV), Pilar Cavero (Crítica de vins d'ABC i Millor sommelier d'Espanya 2013), Paz Ivison (formadora Homologada del Vi de Jerez i del Brandy de Jerez i col·laboradora en diferents mitjans) i Patricia Mateo (Directora d'International Wine Challenge Industry Awards Spain).

El certamen International Wine Challenge (IWC), propietat de William Reed Business Media Lts., compta amb més de tres dècades d'història al Regne Unit i avui dia ha aconseguit un gran prestigi entre productors i professionals de tot el món.