El Parc de Cap de Creus estrena seu a Vilajuïga

L’acte coincideix amb la celebració del 25è aniversari de la protecció de l’espai i serà presidit pel conseller d’Acció Climàtica, David Mascort

Les noves oficines ubicades a les renovades instal·lacions del CAT. | PNCC

Les noves oficines ubicades a les renovades instal·lacions del CAT. | PNCC / SANTI COLL. VILAJUÏGA

Santi Coll

Santi Coll

Coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la seva creació per part del Parlament de Catalunya, el Parc Natural de Cap de Creus organitza aquesta setmana diverses activitats que es clouran, diumenge, amb la inauguració oficial de la nova seu, situada a l’antic CAT de Vilajuïga.

L’acte institucional comptarà amb la presència del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. La celebració del primer quart de segle d’existència del parc es va iniciar fa mesos amb un emotiu acte celebrat en el mas dels Caials de Cadaqués. La programació d’aquesta setmana és oberta a tothom, i comença dijous amb l’anellament científic d’ocells al Mas des Rabassers. Dissabte es fa un Bioblitz a la vall de Montjoi i una sessió sobre la geodiversitat del parc a la nova seu, que ha agafat el relleu a Sant Pere de Rodes.

Les activitats de diumenge començaran a dos quarts de deu del matí amb diverses xerrades i presentacions de llibres. També es visualitzarà el vídeo commemoratiu dels 25 anys del Parc i una exposició de fotos retrospectives i de barraques de pedra seca a escala. L’acte acabarà amb l’alliberament d’un xoriguer.

L’edifici del CAT és propietat de l’Ajuntament de Vilajuïga, que va signar un conveni d’ús amb el Departament d’Acció Climàtica, del qual depèn la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, gestora dels parcs naturals de Catalunya. La Junta rectora, la Generalitat i els ajuntaments que formen part de l’àrea protegida del cap de Creus van valorar en el seu moment que aquest espai oferia nombrosos avantatges respecte de la ubicació anterior.