Figueres incorpora un nou cicle formatiu vinculat a "un sector que està en auge"

S'imparteix a l’Institut Narcís Monturiol, i té una capacitat de 17 places i una durada de dos anys

Aquest curs s'inicia amb 14 nous cicles de Formació Professional a les comarques gironines

Alumna d'FP fent pràctiques.

Alumna d'FP fent pràctiques. / Educació

Emporda.info

A Figueres, s'ha posat en marxa un cicle formatiu vinculat a un "sector que està en auge. Es tracta del d'energies renovables, i és que "des de la Generalitat a Girona volem garantir una oferta formativa que prepari a professionals qualificats per treballar en aquest sector", afirmen des del govern català.

El nou cicle de formació professional s'imparteix a l’Institut Narcís Monturiol, té una capacitat de 17 places i una durada de dos anys.

El sector de les energies renovables és un sector emergent a la comarca i es demana personal qualificat. És per això que aquest curs s'ha apodtat per aquests estudis (que són una col·laboració entre el sector públic i el sector privat) que han de permetre coordinar la formació amb les necessitats empresarials. Alhora , han d'implicar les empreses en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius per fer les pràctiques.

14 nous cicles de Formació Professional a les Comarques Gironines

A banda del de Figueres, a la demarcació de Girona s'han incorporat 14 nous cicles de Formació Professional.

En els municipis de Blanes i Lloret de Mar, per aquest nou curs s'ha obert el cicle formatiu de grau mitjà de construcció (molt demanat pel sector), el cicle formatiu de grau mitjà de farmàcia, el cicle formatiu de grau mitjà de discjòquei i so per a completar un "hub" de turisme, hostaleria i lleure a la zona, un curs d'especialització de pastisseria i un IFE per a oferir una oferta professionalitzadora a l'alumnat amb discapacitat.

Pel que fa a la Garrotxa, s'ha obert el cicle formatiu de grau superior d'Integració Social, que complementa els estudis de serveis a la comunitat de la comarca. Així mateix, a Santa Coloma de Farners (la Selva) s'ha obert un cicle de grau superior d'Integració Social.

Al Gironès s'han incrementat les places d'infermeria a Salt, un dels estudis més demanats actualment, mentre que a Celrà s'ha obert el cicle formatiu de dansa urbana, molt demanat des de fa anys a les nostres comarques.

Quant a la comarca del Ripollès, s'ha creat un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per alumnes amb discapacitat lleu o moderada, molt demanat pel territori.