La subhasta de la Casa Nouvilas queda deserta i afecta el pressupost

La previsió d’ingressos estava destinada a l’escola Carme Guasch i el pla de xoc d’equipaments esportius

Le escales de l'interior de la Casa Nouvilas

Le escales de l'interior de la Casa Nouvilas / ROGER LLEIXÀ

Santi Coll

Santi Coll

La subhasta pública de la Casa Nouvilas de Figueres ha quedat deserta, la qual cosa té una afectació directa sobre el pressupost municipal d’aquest 2023, ja que els comptes proposats per l’anterior govern preveien utilitzar els ingressos en el finançament d’una part del projecte de l’escola Carme Guasch i Darné i en el pla de xoc d’equipaments esportius.

L’edifici va ser comprat conjuntament el 2008 per l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal amb la finalitat d’ubicar-hi els serveis socials. L’adquisició va tenir un cost de 3,8 milions d’euros, però l’any passat la taxació dels serveis tècnics municipals la va rebaixar a 1,4 milions. El preu de sortida de la subhasta era d’1.443.468,69 euros i no s’acceptaven ofertes inferiors. Els dos organismes públics s’havien de repartir els ingressos en funció de la seva proporció de titularitat de l’immoble, que és del 68,42% en el cas de l’Ajuntament i del 31,58% del costat del Consell.

L’anterior govern municipal va preveure que els ingressos derivats d’aquesta venda es destinarien al capítol de finançament d’inversions a l’escola Carme Guasch (545,621,49 euros) i al pla de xoc dels equipaments esportius (442.000 euros). Fonts de l’Ajuntament han assenyalat que, malgrat que la subhasta hagi quedat deserta, «el govern no renuncia a fer aquestes inversions» i que en el cas de la Casa Nouvilas «s’obre un període de reflexió» sobre el seu futur.

Interior de la Casa Nouvilas

Interior de la Casa Nouvilas / ROGER LLEIXÀ