El carreró urbanitzat dels Caputxins ja està connectat amb el parc de les Aigües

L'obertura del nou vial permet l'accés a l'auditori de vehicles de serveis i emergències

L’obra ha afectat un tram de la muralla carlina

L’accés al carreró dels Caputxins acabat d’urbanitzar. | SANTI COLL

L’accés al carreró dels Caputxins acabat d’urbanitzar. | SANTI COLL / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

Amb una inversió de 300.212 euros, l’Ajuntament de Figueres ha dut a terme les obres d’urbanització i millora de serveis del carreró de Caputxins, ubicat darrere de l’antic convent. Els treballs han estat executats per l’empresa Hier Cons Empordà, SL. Aquest projecte forma part de les actuacions previstes en el seu moment en el conjunt de la reforma del convent per a convertir-lo en auditori i ha afectat la finca denominada dels Frares.

El projecte va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local l’agost de 2021 i la llum verda definitiva va arribar el setembre de l’any passat. Malgrat tenir els informes favorables de les comissions pertinents, l’inici dels treballs va generar polèmica per l’enderroc d’un tram de l’antiga muralla carlina del segle XIX, que havia sobreviscut al pas del temps preservant la seva integritat en aquest tram posterior del recinte, on encara es poden veure les espitlleres originals.

La finca en qüestió està situada darrere l’edifici a l’espai a tocar la mitgera sud dels horts. El nou vial, pendent d'obrir, està destinat preferentment per a vianants i connecta el carrer de Caputxins amb el carrer del Puig Neulós, situat a la part posterior de l’escola Parc de les Aigües. El projecte ha inclòs la instal·lació d’una tanca a la part interior del pati.

Una vegada completada la rehabilitació de l’edifici de l’antic convent dels Caputxins, inaugurada el 2015 com a auditori, l’Ajuntament va considerar convenient tirar endavant el projecte de connexió dels dos carrers pel que fa als vianants. L’obra també ha de servir com a accés dels transports d’equipaments musicals i escenogràfics de la sala polivalent. A banda, també servirà perquè hi puguin entrar vehicles restringits a la part nord de l’hort dels Frares i, fins i tot, facilitar la possible actuació dels bombers en cas d’incendi.

El nou govern municipal té en cartera rehabilitar el pati anterior per a ubicar-hi un jardí públic que també serveixi com a espai polivalent que complementi les activitats de l’auditori i en generi de pròpies. En aquest indret també hi ha l’anomenada Casa dels Animals.