La producció de cervesa artesana va fent forat en el mercat de les begudes i el temps de lleure. És per això que Comerç Figueres, amb la complicitat de l’Ajuntament i mitja dotzena d’elaboradors de la comarca s’han unit per a celebrar, entre aquest divendres i dissabte, la primera Fira de Degustació de Cervesa Artesana de l’Empordà.

Amb aquesta proposta, la Rambla afegeix un canvi important de promoció de producte autòcton tot darrere de la tradicional Mostra del Vi, que enguany va canviar de data i es va celebrar durant el pont de Sant Pere, en el mes de juny. «Hem escollit la cervesa artesana perquè també és un producte fet a l’Empordà, amb bona sortida, i que ens permet programar una activitat diferent en un moment de l’any que interessa tenir moviment a la ciutat», manifesten els organitzadors.

Cada elaborador ofereix els seus productes Víctor Subirós

L’activitat té lloc divendres, 4 de novembre, de cinc de la tarda a deu de la nit i dissabte, en horari de matí i tarda, d’onze a dues i de cinc a deu de la nit. Compta amb els tallers de tast de cerveses de l'Associa’ció Cervesera El Llúpol, música en directe amb Naiara Lopez i la Caravan Blues Trio, l’espectacle de l’Escola de Dansa Beat Dance, i els estands de Fleca Gardella, Maia Artesans del Pa i Carnisseria Serraplà amb productes de qualitat i proximitat.

Els productors participants de l’Alt Empordà són Cervesera de l’Albera, Cooperativa Cervesera Cadaqués, CDR cervesa de Roses, Limbik, No tenfadis i Rufa. Tots ells tenen previst presentar la seva gamma de productes, amb les darreres novetats elaborades aquests darrers mesos en els seus respectius obradors.

La comitiva inaugural en un dels estands de la Fira Víctor Subirós

L’alcaldessa, Agnès Lladó, valorat molt positivament la iniciativa: «Una vegada més, amb aquesta mostra de la Cervesa Artesana de l’Alt Empordà es demostra la capitalitat de Figueres. Iniciatives així ajuden a dinamitzar la ciutat socialment i econòmicament. Posen el valor el producte de la terra i fan que Figueres sigui una ciutat viva en la qual es fan activitats tot l’any».