Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en una nau de Vilanova de la Muga llogada per funcionar com a taller mecànic.

Durant l’actuació policial realitzada el dia 5, els agents van detenir les dues persones responsables de la plantació. La Unitat Regional de Medi Ambient de Girona també va aixecar una acta per la mala gestió de 5.000 pneumàtics d'un taller de Figueres en desús acumulats a la granja i que pretenien ocultar el cultiu.

Els arrestats són dos homes, de 28 i 39 anys a qui acusen de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 7 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. 

Tot el cas va començar quan la Unitat d’Investigació dels Mossos de la comissaria de Figueres va tenir coneixement, a través d’una companyia elèctrica, que en una nau sense activitat aparent ubicada al Camí del Cementiri de Vilanova de la Muga, hi podria haver instal·lada una plantació de marihuana de grans dimensions, ja que el registre del consum elèctric i de la temperatura era anormalment elevat, i a més, tenia la llum punxada. 

Cap taller

La nau, una antiga granja, estava en règim de lloguer amb l’objectiu i segons els Mossos d'Esquadra, d'establir-hi un taller mecànic de reparació de vehicles.

Durant la investigació prèvia, els agents van detectar des de l’exterior, el soroll d’aparells d’aire condicionat en ple rendiment de forma continuada, molta escalfor, una forta olor de marihuana, així com cap activitat de treball propi d’un taller mecànic. Tanmateix, les finestres estaven completament tapades per ocultar la plantació.

El passat 5 d’octubre es va realitzar un dispositiu policial que va concloure amb la detenció de dos homes responsables de la plantació de cànnabis i de defraudació de fluid elèctric.

El frau elèctric estava format per una doble escomesa connectada directament a la xarxa elèctrica pública sense passar pel comptador que nodreix la finca, amb una potència elèctrica excepcional i una temperatura anormalment elevada.