Les Fires i Festes de la Santa Creu estan omplint la ciutat de Figueres. Des que van començar dijous, una gran afluència de gent respon positivament als actes del programa de Fires i omple els carrers de la ciutat, que aquest diumenge 1 de maig han estat ocupats, tal com marca la tradició, per artesans i castellers.

Aproximadament 300 artesans s'han trobat a la Rambla i voltants en les diverses fires que se celebren avui a la capital altempordanesa, organitzades pel Casino Menestral, en relació amb l'1 de maig. Des de la del Dibuix i Pintura, que enguany fa 62 anys, fins a la de Fotografia, passant pel quarantè aniversari de la d'Artesania, la Fira Mercat, la d'Alimentació, la Monogràfica del Vidre, la del Brocanter i la del Col·leccionisme. La novetat d'aquestes ha estat la primera Fira de Petites Editorials i Grans Llibres, que ha reunit als visitants a la plaça del Gra. Als carrers del centre, també ha destacat la feina de les puntaires, que s'han pogut tornar a trobar als carrers després de dos anys per la pandèmia.

Els castellers han celebrat la Diada Castellera a la plaça de l'Ajuntament ben acompanyats. Els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt han estat els convidats i, després de l'actuació a la plaça, han alçat castells sota la cúpula del Museu Dalí. L'alegria de poder tornar als carrers a ensenyar la feina feta durant els assajos s'ha fet notar.

Els castellers s'han alçat sota la cúpula del Museu Dalí JORDI CALLOL