Segueix-nos a les xarxes socials:

Navata aposta per l'aprofitament solar amb un projecte que implica tot el poble

L'Ajuntament de Navata ha posat en marxa la constitució d'una comunitat energètica

Navata aposta per l'aprofitament solar amb un projecte que implica tot el pobleBORJA BALSERA

L'Ajuntament de Navata posa en marxa la constitució de la comunitat energètica +Nawatta, basada en energies renovables, i amb participació ciutadana, i la idea de l'Ajuntament és que comenci a funcionar l'1 de juny d'aquest any. El projecte, segons explica el consistori, consisteix en l'aprofitament de l'energia solar que es generarà a la piscina municipal, per part de cinc equipaments: la pisciona, l'ajuntament, el centre cívic, la llar d'infants i el dispensari, reservant una part de la generació fotovoltaica per a participació ciutadana.

"+Nawatta serà la primera comunitat al nostre territori amb assignació variable de l'energia solar generada al llarg de l'any, assegurant així el major aprofitament de la generació a dins de la comunitat, segons els usos energètics i necessitats estacionals per part de cadascú", ha informat l'Ajuntament de Navata, i també hi ha afegit que la participació ciutadana primarà el suport a le famílies vulnerables, així com l'estalvi energètic conjunt, és a dir, els beneficis socials i mediamentals del projecte.

Per tirar endavant aquest projecte, es compta amb el suport tècnic i especialitzat d'una empresa elèctrica local i renovable, Agrienergia, que s'ocupa de la dinamització, constitució i gestió de +Nawatta. Els interessats a apuntar-se a aquest projecte poden fer-ho presencialment a l'Ajuntament de Navata fins al 15 de març.

Prem per veure més contingut per a tu