“Novament, els radicals separatistes tornen a atacar les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Figueres, ara ha sigut la Guàrdia Civil i esperem que el govern municipal no es torni a posar de perfil com va fer amb l’atac a la Policia Nacional del passat novembre”. Així s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, que ha condemnat l’atac vandàlic dels “radicals totalitaris que aquesta nit han tirat petards de gran intensitat contra la caserna de la benemèrita” i ha demanat a l’Ajuntament que mostri el seu rebuig respecte aquestes “accions de confrontació”.

Amelló ha demanat “al govern d’ERC, PSC, CUP i també als tres trànsfugues” que condemnin aquests actes i posi tots els seus mitjans per identificar-ne els autors i facilitar que siguin lliurats a la justícia. “El mes passat ERC i els tres trànsfugues es van posar de perfil, no van aprovar la moció que condemnava els atacs i mostrava suport a la Policia Nacional i ara veiem, un mes després, com els atacs segueixen impunement. El govern ha de mostrar el seu rebuig, no mantenir silenci i ser còmplice dels violents”, denuncia Amelló.

Per al portaveu de Ciutadans a Figueres resulta necessari que l’Ajuntament “mostri el seu suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb presència a la ciutat i que vetllen per la nostra seguretat i protecció” i ajudi a esclarir els autors materials de l’atac contra la caserna de la Guàrdia Civil “col·laborant amb tots els mitjans i recursos de què disposa l’Ajuntament”.