Aquesta setmana l'Ajuntament de l'Escala ha previst acabar les obres de condicionament de l'Espai Víctor Català-Casa Museu Clos del Pastor com a espai cultural i patrimonial. Aquests treballs permetran dotar l’edifici de la climatització necessària per museïtzar-lo i conservar en les millors condicions part del fons personal de Víctor Català. A més, s’ha adequat un espai com a lavabo i un altre com a magatzem, a les sales que hi ha sota les escales del jardí, i s’han recuperat les peces de coronament malmeses del mur exterior.

L’Ajuntament ha fet una inversió d’uns 50.000 euros, la meitat dels quals són subvencionats pel Pla de Monuments de la Diputació de Girona, i que els treballs estiguin acabats en un mes aproximadament. Després d’aquests treballs, es podrà museïtzar l’espai, per convertir-se en un nou punt dels Espais Víctor Català, que completen l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i l’ermita de Santa Reparada de Cinc Claus. També està previst que hi hagi un audiovisual sobre la seva història. L’objectiu municipal és que aquest espai sigui visitable dins el primer semestre de l’any vinent.

L'Espai Víctor Català-Casa Museu Clos del Pastor és una casa amb jardí que va ser donada per Antònia Bartomeu i Baró, de Reus, a l’escriptora Caterina Albert (Víctor Català) en reconeixement a la seva activitat literària. Des de 1975 el seu nebot Lluís Albert el tingué obert al públic com a Museu-Arxiu Víctor Català.

Actualment és propietat de l’Ajuntament de l’Escala i es troba en fase de rehabilitació, restauració i museïtzació amb l’objectiu d’obrir les portes el proper 2022 per a poder mostrar gran part del fons Víctor Català de l’Ajuntament de l’Escala. Actualment es pot visitar el jardí modernista en el marc de la ruta Víctor Català organitzada des del Museu de l’Escala.