L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de 55.000 euros del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu per a la contractació en pràctiques, durant 6 mesos, de 5 joves de la ciutat amb formació per a treballar en diferents projectes municipals.

En el marc del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, el SOC incentiva la contractació en pràctiques de joves amb formació per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral i afavorir, d’aquesta manera, la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Les tasques que realitzaran a l’Ajuntament són les següents:

  1. Suport i seguiment de les campanyes impulsades des de l’àrea de Promoció Econòmica en l’àmbit de les Fires, Comerç, Turisme i Ocupació.
  2. Suport en el modelatge de procediments administratius i actualització del servei d’administració electrònica, protecció de dades i contenciosos.
  3. Suport a la posada en pràctica i desenvolupament dels procediments de selecció de personal.
  4. Estudi i inventari de les instal·lacions dels edificis municipals i de les seves despeses.
  5. Suport a la gestió dels habitatges socials gestionats per l’Oficina d’Habitatge Municipal .

Està previst que els cinc joves comencin les pràctiques aquesta mateixa tardor.

El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, valora "molt positivament que cinc joves de la ciutat tinguin la oportunitat d’inserir-se al món laboral i concretament a l’Ajuntament de la ciutat" i explica que "l’any passat vam tenir un jove en pràctiques en el marc del mateix programa i aquest any, en tindrem 5”.