CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, mostra el seu suport al projecte de la vela inclusiva del Club Nàutic l’Escala. La iniciativa arriba a una nova etapa de maduresa en la que pretén continuar donant accés a la pràctica dels esports nàutics, i en especial a la vela, a tothom, amb independència de la seves condicions físiques o socials amb més força que mai.

Un projecte de llarga trajectòria

El projecte Vela Inclusiva de l’Escala compta amb una llarga singladura a les seva esquena. Naixia el 2008 de la voluntat del Club d’acostar les activitats nàutiques a tot tipus de públic. Per fer-ho possible, es van eliminar totes les barreres arquitectòniques de les instal·lacions de l’Escola de Vela i s’adquirien noves embarcacions adaptades a les necessitats dels diferents tipus de públic.

Gràcies a això i a la formació de l’equip tècnic es va fer possible la integració de les persones en situació de discapacitat a les activitats ordinàries de l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala i el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya reconeixia la instal·lació com una de les 19 Destinacions Turístiques Accessibles de Catalunya.

Un nou impuls

A dia d’avui, cada any prop de 250 persones en situació de discapacitat accedeixen a gaudir de la pràctica dels esports nàutics, i en especial de la vela lleugera, al Club Nàutic l’Escala. Gràcies al nou impuls que ofereix la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, aquest proper any, el Projecte de Vela Inclusiva de l’Escala podrà donar accés a nou públic procedent de tota la província de Girona.

Destaca, en aquest marc, la iniciativa Vela Inclusiva en Família, que en la seva segona edició convidarà a una vintena de famílies a gaudir de la vela lleugera. Una oportunitat per a les famílies de compartir una activitat a l’aire lliure on el que menys importa és la condició física.