El patruller “Toralla” de l'Armada Espanyola, recalarà avui al port de Roses. El vaixell, que romandrà atracat fins al dia 7 de juny, es troba fent tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania, així com labors de presència naval al llarg del litoral.

Entre les seves comeses, s'inclouen la vigilància i control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, així com col·laboracions amb altres organismes estatals amb competències en l'àmbit marítim.

Durant les seves operacions, és comuna l'entrada en diferents ports nacionals de la costa mediterrània i l'apropament de l'Armada a la població civil. En aquesta ocasió, per motius de prevenció contra la Covid-19, no es permetran visites a bord.

Entre les seves comeses, s'inclouen la vigilància i control del trànsit marítim Ministeri de Defensa

Patruller “Toralla”

El “Toralla” és el primer d'una sèrie construïda per a l'Armada Espanyola per les Drassanes Viudes de Barcelona. El seu lliurament a l'Armada es va produir a l'abril de 1987. Inicialment el seu port basi va ser Alacant, però des de setembre de 1996 té base a Cartagena.

Aquest patruller pren el seu nom del topònim de l'illa de Toralla, que està situada en la ria de Vigo, unida a aquesta ciutat per un pont. Té una eslora màxima de 28,5 metres, una màniga de 6,64 metres i un calat d'1.88 metres. Els seus dos motors dièsel MTU 8V de 2100cv li permeten aconseguir una velocitat màxima de 20 nusos. Compta amb una metralladora Browning de 12,7mm i la seva dotació la formen 13 marins de l'Armada Espanyola, al comandament del tinent de navili Juan Baró Martín.