Les àrees de Participació Ciutadana i Benestar Animal de l'Ajuntament de Llançà duen a terme el procés participatiu, dins del marc de Llançà decideix!, per acordar on s'ubicarà el primer Espaican, dirigit a gossos, de Llançà.

Aquest procés constarà de cinc fases: Informativa, Exposició i rebuda de propostes, Debat, Publicació de resultats i Execució i seguiment de l'obra. La fase informativa ja l'han passat i, ara, estan en el procés de recollida de propostes. En col·laboració de l'empresa Lladruc, confeccionen tres llocs que, per a l'equip de govern, serien susceptibles per acollir aquest futur espai per a gossos. «Entre els dies 3 i 23 de maig, entrem en la fase de debat i votació. Qualsevol persona empadronada a Llançà, que tingui setze anys o més, podrà votar. Després, publicarem els resultats i podrem fer realitat aquest Espaican aquest estiu», assegura la regidora de Participació ciutadana i Benestar Animal, Núria Escarpanter (JuntsxLlançà).

L'Ajuntament llançanenc presentarà tres possibles ubicacions del futur Espaican i acceptarà propostes de qualsevol ciutadà per poder ser estudiades. Cadascuna d'aquestes propostes serà analitzada amb els seus punts forts i febles. Cadascú podrà treure conclusions amb tota la informació obtinguda, debatre amb altres persones i es procedirà a poder votar l'espai que a una persona li agrada més, de manera individual. Aquesta votació es farà des d'un enllaç.

«Aquí, no hi ha cap espai d'aquestes característiques, encara», aclareix Escarpanter, la qual anuncia que, al Llançà decideix, hi haurà encasellats tots els processos participatius que hi hagi en un futur al municipi costaner. Aviat, el consistori llançanenc n'anunciarà d'altres per tirar endavant.