25 de març de 2021
25.03.2021
L'Empordà
Roses

La Policia Local de Roses amplia a cinc les vacants i reserva places a dones

S'estableix la reserva de dues vacants a dones en compliment de la nova legislació catalana

25.03.2021 | 13:31
La Policia Local de Roses amplia a cinc les vacants i reserva places a dones

La Junta de Govern Municipal celebrada avui a Roses ha aprovat ampliar el nombre de places ofertades en el procés per a la provisió en propietat de dues places d'agent de la Policia Local, que passen de les dues previstes inicialment a cinc. S'estableix també la reserva de dues d'aquestes vacants a dones, en compliment de les noves disposicions legals aprovades per a policies locals de Catalunya.

El procés selectiu aprovat per l'Ajuntament de Roses el passat mes de gener, en el qual es preveia la provisió de dues places d'agent de la Policia Local, es veu amb l'acord aprovat avui ampliat a cinc, amb motiu de les tres vacants que es produiran en el cos els propers mesos de maig i juny per jubilació de tres agents.

D'altra banda, l'aplicació de la nova legislació catalana en matèria de policies locals estableix mesures per equilibrar la presència de dones i homes en les plantilles dels cossos de seguretat i contribuir així a revertir la baixa presència de dones en els mateixos. En el cas del procés de selecció en curs a Roses, el compliment d'aquesta disposició es tradueix en què dues de les cinc places vacants seran ocupades per dones de manera preferent.

El procés selectiu que l'Ajuntament de Roses té en marxa s'efectua mitjançant concurs oposició. En ell es valoren condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir. A la convocatòria s'han presentat un total de 224 aspirants, i es preveu iniciar la realització de proves el proper 8 d'abril.

Cal recordar que a més de l'assignació de les 5 places en propietat, es crearà una borsa de reposició amb la resta d'aspirants que superin les proves per cobrir futures vacants interinament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent