La candidata del PP Girona, Maria Àngels Olmedo, ha manifestat que, quan aconsegueixi entrar en el Parlament després de les eleccions del 14F, lluitarà perquè "els pescadors i la fàbrica d'anxoves de l'Escala siguin escoltats per un Govern que porta gairebé un any paralitzat per les lluites de l'independentisme". Ho ha dit després d'una jornada de trobades amb pescadors i professionals de la fàbrica, subratllant la "aportació immensa" que realitzen a un "sector pesquer català que també està sofrint les dificultats de la crisi del Covid-19". Olmedo, també s'ha compromès a presentar un informe respecte a la situació en la qual es troba aquest sector en el Parlament per a poder trobar solucions.

Els pescadors de l'Escala continuen amb la seva activitat malgrat la duresa de la crisi sanitària i econòmica i "no han estat visitats per cap altre partit", ha explicat Olmedo. A més, la fàbrica d'anxoves ha hagut de fer un enorme esforç per a adaptar-se a les restriccions i mesures sanitàries derivades de la Covid-19, com ha comprovat en la seva visita a les instal·lacions durant el dia d'avui.

En aquest sentit, la presidenta del PP Girona, acompanyada de la número 2 de la candidatura, Eva Trias, ha assenyalat que "és urgent un nou Govern de la Generalitat que aposti per la reindustrialització i protegeixi el teixit empresarial". Una acció de govern que també ha de garantir la "sostenibilitat mediambiental" i la "creació d'ocupació de qualitat".

Seguidament, Olmedo ha volgut conèixer a la primera dona regidora del municipi de l'Escala, Assumpció Malé, i han pogut intercanviar opinions respecte a la política actual.

Per a finalitzar la vuitena jornada de campanya, s'ha celebrat un acte amb estudiants davant de la Universitat de Girona, amb la presidenta de Noves Generacions de Catalunya, Irene Pardo.