Durant el ple del mes de febrer el grup d’Esquerra Republicana de l’Escala ha plantejat dues qüestions en matèria electoral al consistori.

La primera i més immediata és la demanda al consistori perquè faciliti proves PCR gratuïtes a totes les persones de les meses electorals de les eleccions del 14F passats uns dies després de la jornada electoral. ERC considera que aquesta acció ajudaria molt a la tranquil·litat de totes aquestes persones i de les seves famílies i, a més, contribuiria a generar sensació de seguretat pel dia de les votacions. “Des de l’Ajuntament podem ajudar a tots aquells a qui ha tocat estar en una mesa aquestes eleccions a reduir la por al contagi”, manifesta Etna Estrems, la portaveu republicana. “Per això una acció que podem fer és facilitar-los proves PCR uns dies després de les eleccions”, concloïa.

A més, i donat el debat dels col·legis electorals generat les últimes setmanes, els republicans plantejaven una possibilitat que ja apuntaven en el seu programa electoral; descentralitzar els centres de votació en properes comtesses electorals. A l’Escala tots els barris voten al centre. Només hi ha tres col·legis electorals, el CER, el casal dels jubilats i l’institut.

Això vol dir que totes les persones que viuen en barris com Camp de Pilans, Rosa Lau, Riells, Empúries, Montgó... han de desplaçar-se fins al nucli antic per exercir el seu dret a vot. Esquerra Republicana planteja l’opció d’utilitzar equipaments de barri per acostar aquests col·legis als barris. “Apostar per un municipi que cuida els seus barris és acostar tots els serveis a ells. I els col·legis electorals són un clar exemple d’això”, deia Estrems. “Ara tenim temps de plantejar-ho i estudiar-ho i aquesta decisió és competència exclusivament municipal”, afirmava la portaveu d’ERC.

El govern va manifestar estar obert a estudiar les dues propostes republicanes.