L'esport rosinc acull una nova escoleta de Trail Running al municipi, un projecte impulsat pel Trail Runing Cap de Creus, el Club Atletisme de Roses i l'Ajuntament. I és que la posada en marxa de la nova entitat representa una proposta esportiva inèdita al municipi i el pas endavant del club d'atletisme local per a impulsar aquesta disciplina esportiva que ha funcionat a pobles com Vilajuïga, Llançà o Navata.

Els quatre pilars del projecte impliquen la gestió esportiva, emocional, educació i salut, a partir dels quals es vol desenvolupar el projecte. «Hem pogut treballar bé en molts aspectes del club aquest temps i parlant amb l'Atletisme Roses va sorgir la idea de tirar-ho endavant. És una bona sinergia que ens servirà per seguir la nostra feina a altres pobles de la comarca», explica Èric Torres del Club Trail Running Cap de Creus, amb la intenció de posar en marxa els entrenaments aquest mes de gener, sempre que la situació sanitària i les mesures restrictives ho permetin. A partir d'aquí, sembla que les últimes setmanes han crescut el nombre d'inscripcions, suficients per posar a rodar la nova proposta esportiva rosinca.

«La varietat d'esports que tenim a Roses és molt gran i volem recolzar totes les propostes noves que arribin per seguir creixent», explica la regidora d'esports del municipi, Verónica Medina, sobre l'arribada del club a Roses, una aposta que servirà per seguir consolidant aquesta disciplina a la comarca en etapa formativa. El club s'ubicarà a l'Institut Illa de Rodes, però la intenció és traslladar-ho al projecte de la sala polivalent i els circuits projectats a La Vinyassa, segons la mateixa regidora.