L'Ajuntament de l'Escala ha començat a executar, aquesta última setmana, uns treballs de retirada de llots de la llera del rec del Molí. L'objectiu és minimitzar el risc d'inundacions al tram final del seu curs. El consistori escalenc assegura que, amb el pas dels anys, s'ha acumulat fins a un metre de llot en aquest tram final del rec del Molí, «cosa que afavoreix que aquest es desbordi quan hi ha fortes pluges, afectant els vials i la zona urbanitzada de l'entorn».

Amb aquesta intervenció, que és previst que pugui estar acabada abans de les festes de Nadal, els responsables de l'administració municipal busquen millorar la capacitat de desguàs del rec i disminuir, d'aquesta manera, el risc de desbordament i d'inundació.

Diverses actuacions

Aquesta actuació municipal es concentra des de la zona de la carretera d'entrada a l'Escala fins a la desembocadura del rec. La distància que representa és d'uns 800 metres de longitud. En els darrers anys, s'han fet diverses actuacions per tal de condicionar l'entorn d'aquest tram final del rec del Molí, amb nous espais de passeig, zones arbrades i bancs on poder-se asseure amb l'arribada del bon temps.

«El rec del Molí és un espai fluvial preciós, a tocar les primeres sorres d'Empúries», manifestava l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, el dijous passat, a les xarxes socials, tot anunciant les obres. El condicionament que s'està fent al Rec del Molí permetrà, alhora, convertir aquest espai en un atractiu turístic del municipi.