L'empresa Runes Empordà SL ha començat els treballs de gestió de residus per a la clausura de l'antic abocador de Puig de Llorí, de Palau-saverdera, on actualment hi ha la torre de nidificació del xoriguer petit, que gestiona l'entitat Paisatges Vius. Els treballs s'estan fent a les parcel·les 21 del polígon 9 (on hi ha la torre de nidificació) i a la 22, que es troba al costat. Tenen un termini d'execució de 5 mesos i un cost per a l'Ajuntament de 41.724,43 euros.

Un cop aquest espai estigui net de residus, s'executarà el projecte de restauració de l'espai, redactat per l'entitat Paisatges Vius, amb la col·laboració de l'Ajuntament, que compta amb un pressupost de 21.443,80 euros. Entre altres coses, preveu millorar l'hàbitat del xoriguer petit, crear una zona humida per a l'alimentació de les aus, transformar les zones ermes en prats, evitar abocaments de residus, delimitar l'espai amb una tanca arbustiva i col·locar punts elevats pels ocells.

Per tal de finançar aquestes actuacions, l'Ajuntament palauenc compta amb una subvenció econòmica de 117.075,37 euros, per part de l'Agència de Residus de Catalunya.