L'Ajuntament de Capmany ha adquirit un compostador comunitari mecanitzat per al tractament de la fracció orgànica dels residus municipals, a l'empresa guanyadora de la licitació pública, Gestió de Residus i Biodiversitat SL. El compostador, de fabricació sueca, es troba ubicat als equipaments del carrer de La Verneda i, recentment, l'empresa n'ha dut a terme la posada en marxa, segons explica el govern municipal.

La campanya de dinamització es realitzarà juntament amb l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal. El compost que generi es posarà a disposició del poble.

«Aquest és un nou servei tan necessari que permetrà posar el nostre gra de sorra en la lluita contra el canvi climàtic i comportarà un estalvi econòmic en les tones de rebuig que es dipositen a l'abocador comarcal», manifesten els responsables municipals, que han comptat amb una subvenció del Ministeri per a la Transició Ecològica.

D'altra banda, tal com va avançar l'alcalde de Capmany, Joan Fuentes, l'empresa Obres David Llosa està acabant les obres d'adequació d'un dels tres habitatges de l'edifici municipal on es troba l'escola pública Els Dòlmens. L'objectiu és convertir-lo en una nova aula per lluitar contra la Covid-19.

Aquesta nova aula és una aposta de l'equip de govern per seguir dotant al màxim aquest equipament tan vital i es posa a disposició de la Direcció de l'escola per tal de permetre garantir amb immediatesa que l'alumnat disposi de més espai en aquesta situació actual provocada per la Covid-19.

Segons ha explicat el consistori, aquestes obres gaudeixen de l'informe favorable del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquesta inversió del consistori capmanyenc serà cofinançada per la Diputació de Girona, segons han indicat des del municipi.

Des del primer dia de curs, tota l'electricitat consumida en el centre ha estat produïda per la nova instal·lació municipal de plaques fotovoltaiques. El balanç dels primers dies ha estat molt positiu, ja que el 62% de l'energia produïda ha estat autoconsumida i el 38% restant s'ha donat a la xarxa. Segons explica l'Ajuntament, el total d'electricitat produïda en una jornada equivaldria a 4.881 càrregues de mòbil.