La demarcació de Girona acollirà els pròxims dies 4 i 5 de setembre la XII edició de 'La Vuelta al Cole Solidària Una iniciativa promoguda per Fundació Solidaritat Carrefour i Creu Roja que se celebrarà a escala nacional a 205 hipermercats de 48 províncies espanyoles i que promourà el lliurament de material escolar a favor de milers de famílies en situació de risc social que estan travessant serioses dificultats per poder fer front a la important despesa que suposa l'inici del nou curs escolar. Un escenari, de per si complicat en condicions ordinàries, que s'ha vist agreujat arran de la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia.

Conscient d'això, Carrefour arrenca de nou aquesta edició amb la donació estatal directa de 121.000 euros en material escolar. Recursos amb què s'estima poder donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria a milers de nenes i nens en situació de vulnerabilitat de tot Espanya. Un punt de partida a què se sumaran les aportacions que realitzi la ciutadania en el marc de la present campanya.

Els hipermercats de la demarcació de Girona que participen en aquesta campanya de recollida són Carrefour Figueres Nou Centre, Girona i Olot.

Parlem d'una iniciativa que té com a objectiu reduir el gran impacte econòmic que suposarà l'inici del nou curs per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat, i contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'objectiu de desenvolupament sostenible nombre 4 (Educació de Qualitat) i ajudar a apoderar a nenes, nens i adolescents en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar per molt atípic que es presenti en el marc de la complexa situació actual.

Quaranta voluntaris i voluntàries de Creu Roja a la demarcació de Girona seran els encarregats d'atendre les persones que s'acosten als punts de recollida ubicats als hipermercats Carrefour per donar aquest material escolar; motxilles, quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors, etc. Posteriorment, les diferents Assemblees Locals de Creu Roja seran les encarregades de distribuir el material escolar donat, entre les famílies en situació de vulnerabilitat amb menors a càrrec de cadascuna de les 3 localitats gironines beneficiàries.

En la passada edició de la 'La Vuelta al Cole Solidària', fruit de la donació directa realitzada per la Companyia i les aportacions realitzades per la ciutadania, Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a Creu Roja material escolar per valor de 3.555 euros. Import que va servir per donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria de 220 nens i nenes en situació de vulnerabilitat a Girona.

Àrees de col·laboració

Creu Roja i Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives socials tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L'abril de 2017, ambdues institucions van renovar per tres anys més el conveni de col·laboració, subscrit en 2001 per a l'atenció de persones afectades per situacions de catàstrofe o similars (Incendis, inundacions, nevades i altres catàstrofes amb població afectada). Intervencions que realitzen en escenaris d'excepcionalitat i urgent necessitat com el que ens ocupa. Una intervenció que en aquest cas ha donat com a fruit l'atenció a més de 1.165 persones en emergència social des que es va declarar l'estat d'alarma. En aquest àmbit, Fundació Solidaritat Carrefour finança també el desenvolupament, formació, manteniment i intervenció dels 26 Equips de Resposta Immediata en Atenció Psicosocial (ERIES de Creu Roja) amb l'objectiu de donar resposta a les persones afectades de manera integral.

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món amb 155 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.

Des del començament de la crisi de la Covid-19, la Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seva història en favor de les persones més vulnerables i la població general.

A Catalunya, la Creu Roja compta amb el suport social de més de 17.000 persones voluntàries i de més de 225.000 persones i empreses sòcies, mentre que a la resta de l'Estat, la Creu Roja compta amb més de 200.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell estatal, de les que més d'1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de més d'1,360.000 socis, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany a el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.

Fundació Solidaritat Carrefour

Coordina tots els programes que desenvolupa Carrefour en matèria d'acció social a Espanya. Dóna suport especialment projectes en benefici de la infància amb discapacitat o en exclusió social.

Ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat i intervé en operacions d'emergència a Espanya. Igualment, promou la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i fomenta la participació dels empleats de Grup en les diferents iniciatives socials.