El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha celebrat, aquest dimecres 2 de setembre, una jornada de formació per a tots els acompanyants del transport escolar. En total, hi han participat una seixantena de persones que seran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l’inici del curs, el pròxim 14 de setembre. L’ens coordina una setantena de rutes a tota la comarca que desplacen gairebé 2.500 alumnes a les escoles de tot l’Alt Empordà.

Enguany, la sessió s’ha realitzat de manera telemàtica i ha servit per explicar als acompanyants els protocols d’actuació, en relació amb la Covid-19, que han de tenir en compte.

La consellera comarcal delegada d’ensenyament, Júlia Gil, ha presentat la jornada explicant la importància de la tasca que desenvolupen els acompanyants de transport escolar i ha animat a les participants a preguntar tots els dubtes. També ha participat el director dels serveis territorials d’educació a Girona, Xavier Vilà, que ha fet èmfasi en el suport afectiu dels acompanyants.

Un cop iniciada la xerrada telemàtica, la infermera Núria Gomis ha explicat com es produeix la transmissió del virus i s’ha centrat a explicar les mesures i equips de protecció individual (EPI) que els acompanyants hauran d’utilitzar en cada cas per protegir-se.

El consell exerceix les competències delegades per la Generalitat i gestiona totes les eventualitats que puguin sorgir en el transport, alhora que fan amb regularitat una tasca d’inspecció, per vetllar el correcte compliment de la normativa i assegurar el benestar dels infants i joves. Malgrat que és l’empresa de transport la que ha de proporcionar el material i els protocols a seguir per transportar els escolars de la comarca, l’àrea d’ensenyament de l’ens comarcal facilita tot un seguit de canals perquè els acompanyants puguin resoldre dubtes.