Castelló d’Empúries, l’Escala, Llançà, Navata, Portbou, Roses i Sant Pere Pescador han sumat aquet estiu, a la seva oferta turística, el valor del seu patrimoni natural per al gaudi de les activitats a l’aire lliure. De fet, alguns d’aquests municipis ja fa temps que presenten el seu entorn natural com a potencial turístic. EmpordàLovers, de Navata, és la marca comercial de la start-up Experiències de Turisme Sostenible SL, que dissenya les propostes per conèixer la riquesa natural i cultural de l’Empordà. El ventall és ampli: 66 sortides, el juliol, l’agost i la primera quinzena de setembre, que apropen la diversitat natural i cultural a prop de 800 persones.

«Els ajuntaments van acollir bé la proposta, coneixedors del tipus d’activitat que aquest any buscaria el visitant», explica Xavi Diaz, un dels responsables d’EmpordàLovers, que afegeix: «La nostra principal activitat és la descoberta de l’entorn empordanès en bicicleta elèctrica de muntanya, però, des del juny passat, també hem incorporat altres disciplines, com el trekking, el trail running i la marxa nòrdica». Tant la gent del país com els visitants trobaran en les oficines de turisme aquesta oferta d’oci al medi natural.

Les sortides es fan principalment els vespres, per a una dotzena de participants i amb una durada de dues hores. Són activitats dirigides per guies experts i coneixedors del territori, entre els quals hi ha Àngel Amieva. Aquest figuerenc, l’any 2012, va anar des de la capital alt-empordanesa fins a Pequín en bicicleta.

LES PROPOSTES

Castelló d’Empúries

E-mountainbike

L’Escala

E-mountainbike

Marxa nòrdica

Llançà

E-mountainbike

Marxa nòrdica

Navata

E-mountainbike

Portbou

E-mountainbike

Marxa nòrdica

Roses

E-mountainbike

Marxa nòrdica

Trail running

Sant Pere Pescador

E-mountainbike

Marxa nòrdica