Els veïns i veïnes del darrer tram del carrer Sant Joan Baptista de Figueres comencen a veure amb preocupació el creixement d'herbes - i plantes- a les voreres i lamenten que l'Ajuntament no hi realitzi cap actuació.

El primer ple d'agost del consistori ja va tractar el tema de la proliferació de males herbes arran d'una pregunta de la regidora de Ciutadans, Elisabet Guillén. L'alcaldessa, Agnès Lladó, va admetre que «s'han netejat algunes zones després del confinament i que [Pere] Casellas va dir que ara era una tasca més laboriosa, però tot i això hi ha moltes zones pendents i ens preocupa, a més, la imatge de deixadesa i insalubritat» i que «s'està buscant una mesura que sigui òptima per evitar aquestes situacions, però és difícil». I resulta complicat perquè Figueres va prohibir, en un ple l'any 2016, l'ús de glifosat, un herbicida que l'Organització Mundial de la Salut va classificar com a «probablement cancerigen per a l'ésser humà».

Ara per ara, i fins a trobar una altra alternativa, la retirada de males herbes s'efectua de manera manual, el que requereix una gran inversió de temps i recursos humans.

Malgrat que es va tractar el tema al ple, no s'ha actuat a aquesta zona, i les males herbes estan assolint dimensions que obstaculitzen el pas dels ciutadans per les voreres, «és un dels carrers d'accés al centre, molts francesos habituals deixen el cotxe a l'aparcament dels fossos, i la primera imatge que tenen de Figueres és de deixadesa», assegura una veïna, «una situació que empitjora dia rere dia».