L'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses detalla aquests dies els darrers preparatius als centres educatius i els seus entorns per iniciar un curs que serà del tot menys tradicional. Durant l'estiu ha estat realitzant les tasques habituals de manteniment que durant el curs no es poden executar. Aquest any, però, la necessitat -i obligatorietat- d'aplicar mesures de prevenció de la Covid també ha marcat les intervencions als entorns dels centres, principalment per aconseguir les entrades esglaonades dels alumnes i minimitzar l'afluència de pares dins el recinte escolar.

Tot i que la majoria d'escoles i instituts tenen una bona ubicació que els permet una entrada relativament lluny del trànsit rodat o tenen voreres amples, n'hi ha dos que han requerit la intervenció del consistori.

D'una banda, al Centre Escolar Empordà «ha calgut fer la vorera que dona a la riera Ginjolers i a la part nord, i d'altra banda, fer passos de vianants i entrades noves», explica el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés. En aquest centre també cal actuar en la via sense asfaltar, a la qual es col·locarà un tancament perimetral que només permetrà l'accés per a vianants com a entrada d'alumnes de cursos superiors.

D'altra banda, l'escola Narcís Monturiol se situa davant de mar i d'una via molt concorreguda pels vehicles. Per això, en aquest cas, Danés explica que «en el carrer adjacent a l'escola pintarem una 'vialitat d'alumnes' a terra», una zona que actualment està destinada a l'aparcament i on, un cop efectuat el canvi, es prohibirà l'estacionament des de les vuit del matí fins a les cinc de la tarda per permetre el pas als alumnes.

El regidor rosinc assegura que des de l'inici de la pandèmia ha mantingut el contacte amb els equips directius dels centres del municipi per facilitar al màxim l'aplicació de les mesures de prevenció de Covid, com la zonificació dels patis mitjançant xarxes o tanques per tal de mantenir la distància entre els grups.

A més, el consistori, tot i que les escoles asseguren tenir espais suficients, posa a la seva disposició altres equipaments per tal de donar compliment a les necessitats que determinin els departaments de la Generalitat de Catalunya.