L'institut-escola El Bruel d'Empuriabrava, que es va quedar fora dels pressupostos de la Generalitat per aquest any 2020, forma part de l'agenda de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per a l'any vinent. La regidora Anna Massot aclareix que «no era previst que l'institut-escola fos al pressupost de la Generalitat d'aquest any perquè falta la cessió dels terrenys», però afegeix que estan en contacte amb les gestions perquè l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hi doni el vistiplau.

Diversos col·lectius i partits polítics del municipi havien reclamat a la Generalitat que determini els terrenys que han de destinar-se a la construcció d'aquest equipament i es faci la pertinent cessió al Departament d'Educació. «Considerem indispensable que l'avantprojecte i el projecte bàsic i executiu estiguin redactats abans que finalitzi aquest 2020 per tal d'incorporar aquest institut-escola dins el projecte d'infraestructures educatives de Catalunya i pugui estar operatiu el curs 2021-2022», ha manifestat el diputat de Ciutadans al Parlament, Héctor Amelló.

D'altra banda, en el darrer ple ordinari, es va informar del conveni de col·laboració sobre la prestació d'unitats d'escolarització compartida (UEC) per al curs 2020-2021. La prestació d'aquest servei es du a terme en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat i els centres educatius d'Educació Secundària Obligatòria de Castelló d'Empúries.

Les característiques inicials del servei són per un màxim de dotze places d'educació secundària obligatòria procedents dels centres públics de Castelló, segons les derivacions que efectuï el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, en funció de les necessitats detectades. La Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament castelloní, Anna Massot, vetlla pel correcte funcionament de la UEC i intervé en la presa de decisions en coordinació amb el representant de l'empresa adjudicatària.

A més, també es va informar de dos convenis amb l'institut Cap Norfeu de Roses per a la col·laboració de formació dual en dos cicles: en el cicle superior d'administració i finances i per al cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa.