El Sindicat Professors de Secundària ha mostrat "summa preocupació" pel fet que el Departament d'Educació hagi obert els centres educatius per uns pocs dies amb el "risc de contagi" davant la covid "vigent". L'entitat recorda que es tracta d'un acompanyament "efímer" fins a final de curs i "sense impartir coneixements" a secundària, per la qual cosa considera la mesura "gens pràctica i plena de riscos". En aquest sentit subratlla la "recent aparició de positius" en alguns centres que "obre les portes a una discussió profunda" que afecta pares, alumnes i professors.

L'entitat també ha mostrat "gran inquietud" davant la "desinformació" que el Departament d'Educació "ha mantingut entre els seus docents" pel que fa a la propagació del coronavirus. "Pràcticament han hagut de ser els centres qui s'inventessin què fer" davant les consignes del Departament, subratlla el sindicat.

En paral·lel, el Sindicat Professors de Secundària critica la pressió que ha comportat el teletreball a aquest col·lectiu docent, i alerta que aquesta pràctica "hauria de ser voluntària i sota la protecció de dades".

Els professors "han d'atendre, i un per un, a pares, fills i direccions sense defallir, però amb la incertesa de si els alumnes aprenen realment alguna cosa, o si els hi fan la feina tercers, la copien del racó del gandul o si simplement fan poca cosa", lamenta el sindicat.

Finalment també ha criticat el "greuge" que suposa, al seu parer, el fet que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, indiqui que "no calen tants coneixements sinó "personalitzar" l'esperit de l'escolar per al final donar un aprovat general encobert".