Aquesta setmana, des dels serveis tècnics de l'ajuntament i juntament amb el Cap de la Policia Local de Castelló d'Empúries, s'estan portant a terme visites per assessorar i resoldre dubtes als bars i restaurants que han començat a obrir les terrasses pel que fa a distàncies de seguretat i ampliació.

La visita consisteix a explicar la implantació de la normativa dictada pel govern espanyol, que en fase 1 permet obrir les terrasses al 50% de l'aforament amb una separació de dos metres entre les taules. Cada local disposa d'un espai diferent i per tant, les visites permeten resoldre aquells dubtes que es puguin generar depenent de cada terrassa.

De moment encara no han obert tots els establiments. Les mesures de la fase 1 són encara molt restrictives i segons la mida de la terrassa i el fet de poder disposar tan sols de la meitat de les taules, ha portat a alguns propietaris a esperar a obrir a la fase 2, en què ja es permetrà el consum a l'interior dels bars i restaurants.

Una de les mesures de recuperació econòmica proposada per l'ajuntament és l'ampliació de les terrasses, a la que alguns establiments ja s’han acollit, tot i que la majoria han conservat l'espai habitual.