20 de maig de 2020
20.05.2020
L'Empordà

Primer repunt en vint dies de pacients en estat greu per covid-19 a Girona

En 24 hores, disminueixen els ingressos per coronavirus i augmenten els casos detectats en sanitaris

20.05.2020 | 18:45
Personal d'un CAP gironí durant la pandèmia.

Primer repunt en vint dies de pacients ingressats en estat greu per la covid-19 a les comarques gironines. Segons les dades de Salut, actualment hi ha dinou malalts greus ingressats a hospitals de la demarcació, tres més que ahir. A la regió sanitària no hi havia hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, quan n'hi havia 59. Des d'aleshores, s'havien anat reduint progressivament fins a arribar al mínim de setze registrat ahir, la xifra més baixa des del 21 de març. Després del repunt d'hospitalitzacions detectat ahir, aquest dimecres torna a reduir-se el nombre de pacients ingressats afectats per la pandèmia. Hi ha un increment, però, dels casos detectats en professionals sanitaris.

No hi havia hagut cap increment en el nombre de pacients ingressats a hospitals de la regió sanitària per covid-19 en estat greu des del 29 d'abril. Al llarg d'aquestes setmanes, s'havien reduït paulatinament els malalts de gravetat per la pandèmia passant dels 59 del 29 d'abril als setze d'ahir, la xifra més baixa registrada des del 21 de març.

Vint dies després, aquesta tendència a la baixa s'ha trencat i hi ha hagut un repunt passant dels setze malalts de gravetat d'ahir als dinou d'avui, tres més. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108.

Ahir, es va detectar un repunt el nombre de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la demarcació. Segons les dades de Salut, dimarts hi havia 182 malalts afectats per la pandèmia hospitalitzats, sis més que dimarts. Aquest increment va trencar sis dies de descens acumulat en el nombre d'ingressos però, segons l'estadística, es va produir l'endemà de reportar-se la reducció més dràstica dels darrers dies.

De diumenge a dilluns, hi va haver un descens de dinou pacients (de 195 a 176); de dimarts a dimecres, el repunt de sis malalts (de 176 a 182) i en les darreres 24 hores hi ha hagut un nou descens. En concret, actualment hi ha 176 persones hospitalitzades, sis menys que ahir quan n'eren 182. Des de diumenge, a la demarcació hi ha menys de 200 malalts ingressats per la pandèmia.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Les dades d'aquest dimecres també reflecteixen un altre repunt: el del nombre de professionals sanitaris contagiats. Durant dotze dies seguits, a la regió sanitària havien disminuït dia rere dia el nombre de professionals sanitaris contagiats. Aquesta tendència es va trencar dimarts passat. Segons les dades, hi havia 104 sanitaris diagnosticats de covid-19, cinc més que dilluns quan n'eren 99. L'endemà, dimecres, hi va tornar a haver un descens en el nombre de contagis que situava els professionals contagiats en 83.

El nombre de professionals afectats per la pandèmia s'havia anat reduint dia a dia fins dissabte quan n'hi havia 50. Diumenge es va tornar a trencat la dinàmica i es van registrar dos nous contagis. Segons les dades de Salut, dilluns hi havia exactament el mateix nombre de sanitaris contagiats, 52, i dimarts hi va haver una reducció dràstica, passant a 33 professionals afectats pel virus, 19 menys.

El repunt d'aquest dimecres situa la demarcació amb 49 sanitaris contagiats, setze més que ahir.

El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent