La Diputació de Girona ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres per cofinançar el projecte europeu «BiciTransCat». En el document s'estableix que la corporació, com a ens associat al projecte «BiciTransCat» i atenent a les seves competències d'assistència als municipis, farà una aportació de 504.567,31 euros. Aquesta xifra representa un 25 % del total proporcionat per aquests tres socis de les comarques gironines (2.018.269,25 euros).

El projecte «Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció i la mobilitat sostenible», conegut amb l'acrònim BiciTransCat EFA156/16, està finançat per fons europeus INTERREG-POCTEFA (FEDER), en un 65 %. El pressupost total és de 4.689.269,25 euros, el finançament FEDER és de 3.045.025,01 euros, i hi participen el Consorci de les Vies Verdes de Girona, l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée i la Diputació de Girona com a ens associat.

L'objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals a través d'una xarxa pedalable interconnectada a diferents mitjans de transport públic. Aquesta xarxa transfronterera s'ubica a la zona nord-oriental de les comarques gironines, concretament a l'Alt Empordà i al litoral de la Catalunya francesa (sud de França). «BiciTransCat» és el projecte del nou eix litoral al voltant de la ruta ciclista EuroVelo 8 i la ruta Pirinexus i que, a més, se centra en un model turístic sostenible. A través de la seva nova infraestructura es fomentarà l'ús d'alternatives de mobilitat sostenible alhora que s'impulsarà el turisme actiu i de natura al territori.

Un nou web: www.bicitranscat.cat

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament fa pocs dies el web www.bicitranscat.cat, un espai en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) en què s'explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d'un eix de mobilitat pedalable transfronterera. Al web, a més, s'hi recull la documentació oficial i s'ofereixen consells de mobilitat i seguretat, notícies relacionades amb el desenvolupament dels treballs i l'enllaç a cada entitat associada.