L'Ajuntament de Roses acaba de renovar la senyalística, tant direccional com interpretativa amb codis QR dels tres itineraris megalítics de la població. Els elements de senyalització presentaven deficiències pel deteriorament produït pel pas del temps. A més «calia fer una reposició i una millor explicació de les tres rutes que tenim a Roses» aclareix l'alcaldessa, Montse Mindan.

Les tres rutes renovades han estat l'Itinerari megalític i de la pedra seca I i II, que són circuits circulats d'uns 4 quilòmetres cadascun i en el context de diferents espais funeraris prehistòrics, vestigis culturals de comunitats pageses o de pedra seca. L'altra ruta és la de l'Itinerari megalític i de paisatge III, d'uns 10 quilòmetres de vistes per la vall de Montjoi.

A través dels codis QR, els senderistes poden accedir mitjançant el seu mòbil, de manera ràpida i senzilla, a la informació específica de cadascun dels monuments i punts d'interès que va trobant al llarg del seu recorregut.

Aquesta és una de les accions impulsada per Turisme de Roses per a la difusió i posada en valor del patrimoni cultural i natural de la població, que compta també amb altres accions com guies de senderisme en diversos idiomes, o el programa Roses a Peu.